En dejlig vinterret; nærmest en fusion mellem Gullasch og
Borsjtj, den klassiske russiske rødbedesuppe - nem, billig og så smager den ekstra
godt, når det er koldt udenfor.
Arbejdstid: 15 min. Kogetid: 30 min. Fryseegnet uden kartofler. 4 personer
#
400 g oksekød i
strimler (som til stroganoff)
1 spsk olie
2 løg (hakkede)
2 røde peberfrugt
500 g rødbeder
¼ selleri
1 stor dåse
koncentreret tomatpuré (140 g)
2-3 tsk paprika
2 fed hvidløg
(pressede)
1 tsk kommen (hakket
eller stødt)
1½ liter bouillon
300 g kartofler
(skrællet vægt)
salt
Tilbehør:
2 dl syrnet fløde 9
% eller cremefraiche
1 lille bdt persille
brød eller boller
*
Skær kødet i små
terninger.
Varm olien op i en
gryde, og svits løg og oksekød.
Skær peberfrugterne
i små terninger.
Riv rødbeder og
selleri groft.
Bland peberfrugter,
revne grønsager og tomatpuré med løg og kød.
Tilsæt også paprika,
hvidløg, kommen og vand eller bouillon.
Kog suppen op, skru
ned for blusset og lad den simre 15 min. under låg.
Skær kartoflerne i
terninger på ca. 1x1 cm, hæld dem i suppen og lad den koge endnu 15 min., til
kartoflerne er møre.
Spæd evt. suppen med
mere bouillon (vand), hvis den er blevet for tyk.
Smag til med salt og
evt. mere paprika eller kommen.
Server suppen i
skåle med en skefuld syrnet fløde eller cremefraiche og et drys hakket persille
på toppen af hver portion.
Giv brød eller
boller til.
Se de mange gode opskrifter på skønne supper her
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin