Klassisk mad på den
enkle måde. Retten er sund og nærende og består af lokale råvarer, der passer
til årstiden.
4 personer. Arbejdstid:
30 min. Kogetid: ca. 2 timer. Fryseegnet
#
500 g flæsk
ca. 1 liter grønsagsbouillon
250 g flækkede, gule
ærter
3 gulerødder
250 g kogt kartoffel
3-4 kviste frisk
timian eller 1 tsk tørret
salt og peber
Tilbehør: groft
rugbrød og sennep
*
Læg flæsket i en
gryde med bouillon, og kog det ganske stille under låg i ca. 45 min., til det
er mørt.
Tag kødet op, rør
flækærterne i kogevandet og kog i ca. 45 min.
Blend suppe og ærter
til passende, tyk konsistens, og tilsæt evt. mere bouillon, hvis suppen er for
tyk.
Tilsæt små stykker
gulerod, og kog i ca. 10 min.
Tilsæt små stykker
kogt kartoffel, og smag suppen til med timian, salt og peber.
Server suppen med
skiver af kogt flæsk, rugbrød og sennep.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin