Logo

Gule ærter med gås og oksebryst

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gule ærter med gås og oksebryst


Opskriften er en smule ændret i forhold til den gamle traditionelle ret med gule ærter, grisehaler osv. Ærterne kan sagtens tilberedes med kun en slags kød, men det giver en dejlig smag med både okse og gås.
Tilbered eventuelt en dobbelt portion, de gule ærter er altid bedst dagen efter!



500 g letsaltet oksebryst
2 gåsebryst
3 løg
2 gulerødder
1 persillerod eller pastinak
2 porrer
500 g flækkede gule ærter
1 l vand
3 kviste timian
3 laurbærblade
1 knsp stødt chili
reven muskatnød
salt, hvid peber
 
Tilbehør: Stærk sennep og rugbrød
*

 
Sæt ærterne i blød natten over og skift vandet.
Kog kødet i vand i hver sin gryde sammen med halvt af hver af grønsager, men gem et løg skåret i tynde skiver.
Kog ærterne med krydderier i vand, så det dækker.
Vær lidt forsigtig med chilien, de gule ærter skal ikke være hvinende stærke.
Rør af og til i ærterne og lad småsimre, indtil de er møre, ca. 1 ½ time.
Hæld suppen fra kødet i ærterne lidt ad gangen og hold imens kødet lunt i en gryde med låg.
Pisk de gule ærter godt igennem og juster konsistensen afhængigt af, om man ønsker en tynd eller tyk ærtesup­pe.
Server suppen med tyndtskårne løgringe og kødet ved siden af med en god stærk sennep og evt. rugbrød.




Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.026 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her