Anden bliver rigtig god og saftig, så opskriften kan varmt
anbefales frem for at stege anden i ovnen
#
1 moskus and på ca. 3 kg
2 æbler
svesker
1 dl vand/bouillon
1 dl portvin
1 tsk knuste enebær
salt og peber
*
Gnid anden indvendigt og udvendigt med knuste enebær, salt og peber
Fyld anden med æblebåde og svesker.
Brun anden på alle sider i en (jern)gryde.
Hæld bouillon og portvin ved og læg låg på.
Lad anden simre/stege med andebrystet nedad i 2 timer.
Vend anden og steg videre 1 time med ryggen nedad.
Stil nu til afkøling i fedtskyen til næste dag med brystet nedad, uden låg.
Tag anden op, partér og lun i 120 ºC varm ovn.
Sæt til slut under grill for sprødt skind.
Hold øje med grillen.
Se også: Grydestegt gråand og/eller Grydestegt vildand eller endnu bedre: Moseand med æble/avocado-salat