Logo

Grydestegt kylling med rabarber

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grydestegt kylling med rabarber


Lækker opskrift på kylling med rabarber og salat med mormors flødedressing - det er rigtig sommermad


# Det skal du bruge:

1 frisk kylling ca 1200 g 

1 tsk groft salt

10 g frisk persille

50 g smør

salt og friskkværnet peber


Rabarber:

25 g smør

400 g vinrabarber i 4 cm skrå stykker

125 g sukker (125 g = 1,5 dl)


Flødedressing:

2 spsk friskpresset citronsaft

5 tsk sukker

¼ tsk groft salt

friskkværnet peber

2,5 dl piskefløde


Sauce:

stegesky fra kyllingen

2,5 dl hvid mælkesauce hjemmelavet eller Karolines Køkken

evt. kulør

¼ tsk groft salt

friskkværnet peber


Tilbehør:

200 g hovedsalat revet i grove stykker

1 kg nye kartofler

*


Kylling: 

Klip vingespidserne af kyllingen. Rens, skyl og tør den godt.

Drys kyllingen indvendigt med salt.

Skyl og tør persillen og fjern de grove stilke.

Fyld kyllingen med persille og luk med kødnåle.


Lad smørret blive gyldent i en stegegryde.

Brun kyllingen godt på alle sider ved kraftig varme, ca. 10 min i alt.

Tilsæt ½ dl vand og drys med salt og peber.


Lad kyllingen stege med brystet nedad ved svag varme og under låg i ca. 25 min.

Vend kyllingen og steg videre i ca. 25 min. eller til den er gennemstegt og mør.

Tag kyllingen op og hold den varm.

Si stegeskyen fra og gem den.

 

Rabarber:

Lad smørret smelte i en pande (ca. 21 cm i diameter) ved kraftig varme, men uden at det bruner. Fordel rabarberne i panden.

Drys sukker over og "kog" dem ved svag varme i ca. 3 min. til de er knap møre.

Tag panden fra varmen og læg låg på.

Lad rabarberne trække i ca. ½ time.

 

Flødedressing:

Pisk citronsaft, sukker, salt og peber sammen med en gaffel.

Tilsæt piskefløden og pisk til dressingen får en cremet konsistens.

 

Sauce:

Kog stegeskyen fra kyllingen ind ved kraftig varme til der er ca. 1,5 dl.

Tilsæt Hvid mælkesauce og bring saucen i kog under omrøring.

Kog den ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 2 min.

Tilsæt evt. kulør og smag saucen til med salt og peber.

»Det er karakteristisk for denne sauce, at den er let skilt«.

 

Servering:

Fordel salaten på 4 portionstallerkener og anret herpå rabarberne med den lage, der følger med.

Server dressingen i en skål ved siden af.

Del kyllingen i 6-8 stykker og anret dem i et fad.

 

Energiindhold pr. portion: 5428 kJ
Energifordeling: Protein: 21%, Kulhydrat: 30%, Fedt: 49%

Fryseegnet: Nej, Tilberedningstid: 60+ min






 
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 2.814 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her