Lækker opskrift på kylling med rabarber
og salat med mormors flødedressing - det er rigtig sommermad
# Det skal du bruge:
1 frisk kylling ca 1200 g
1 tsk groft salt
10 g frisk persille
50 g smør
salt og friskkværnet peber
Rabarber:
25 g smør
400 g vinrabarber i 4 cm skrå stykker
125 g sukker (125 g = 1,5 dl)
Flødedressing:
2 spsk friskpresset citronsaft
5 tsk sukker
¼ tsk groft salt
friskkværnet peber
2,5 dl piskefløde
Sauce:
stegesky fra kyllingen
2,5 dl hvid mælkesauce hjemmelavet eller Karolines Køkken
evt. kulør
¼ tsk groft salt
friskkværnet peber
Tilbehør:
200 g hovedsalat revet i grove stykker
1 kg nye kartofler
*
Kylling:
Klip vingespidserne af kyllingen. Rens, skyl og tør den godt.
Drys kyllingen indvendigt med salt.
Skyl og tør persillen og fjern de grove stilke.
Fyld kyllingen med persille og luk med kødnåle.
Lad smørret blive gyldent i en stegegryde.
Brun kyllingen godt på alle sider ved kraftig varme, ca. 10 min i alt.
Tilsæt ½ dl vand og drys med salt og peber.
Lad kyllingen stege med brystet nedad ved svag varme og under låg i ca. 25 min.
Vend kyllingen og steg videre i ca. 25 min. eller til den er gennemstegt og mør.
Tag kyllingen op og hold den varm.
Si stegeskyen fra og gem den.
Rabarber:
Lad smørret smelte i en pande (ca. 21 cm i diameter) ved kraftig varme, men uden at det bruner. Fordel rabarberne i panden.
Drys sukker over og "kog" dem ved svag varme i ca. 3 min. til de er knap møre.
Tag panden fra varmen og læg låg på.
Lad rabarberne trække i ca. ½ time.
Flødedressing:
Pisk citronsaft, sukker, salt og peber sammen med en gaffel.
Tilsæt piskefløden og pisk til dressingen får en cremet konsistens.
Sauce:
Kog stegeskyen fra kyllingen ind ved kraftig varme til der er ca. 1,5 dl.
Tilsæt Hvid mælkesauce og bring saucen i kog under omrøring.
Kog den ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 2 min.
Tilsæt evt. kulør og smag saucen til med salt og peber.
»Det er karakteristisk for denne sauce, at den er let skilt«.
Servering:
Fordel salaten på 4 portionstallerkener og anret herpå rabarberne med den lage, der følger med.
Server dressingen i en skål ved siden af.
Del kyllingen i 6-8 stykker og anret dem i et fad.
Energiindhold pr. portion: 5428 kJ
Energifordeling: Protein: 21%, Kulhydrat: 30%, Fedt: 49%
Fryseegnet: Nej, Tilberedningstid: 60+ min