I "gamle dage" var kyllingesteg ofte på menuen om
søndagen på landets kroer - og det er da også skøn festmad!
4 personer.
Arbejdstid: 1 time. Koge/stegetid: 70 min.
#
1 frisk kylling (1200 g)
1 stort bundt kruspersille
5 kviste frisk timian
2 skalotteløg
15 g smør eller 1 spsk olie
4 dl hønsebouillon eller vand
1 gulerod
1 løg
persillestilke
5 sorte peberkorn
2 hel allehånde
2 laurbærblade
2 spsk hvedemel
2 dl piskefløde
salt og peber
Kompot:
3-4 æbler eller 300 g rabarberstilke
1 dl sukker
½ dl vand
Agurkesalat:
1 agurk
2 tsk salt
1½ dl eddike
1 dl sukker
5 hel sort peber
1 laurbærblad
½ dl vand
¼ tsk gule sennepsfrø
Tilbehør: kogte kartofler hakket persille
*
Gnid den rensede kylling ind- og udvendigt med salt og
peber.
Fyld den med skyllede persilleblade, timiankviste og pillede
skalotteløg.
Luk den med kød nåle eller snor, og brun den på alle sider i
en stegegryde med smør og/eller olie.
Tilsæt bouillon, og giv det et opkog.
Tilsæt urter og krydderier, og lad kyllingen simre mør under
låg i ca. 50 min - 25 min på hver side.
Du kan også sætte gryden i ovnen ved 160 °C.
Skræl og udkern æblerne, og skær dem i både (rens
rabarberstilke, og skær dem i stykker på ca. 3 cm.).
Bland frugt, sukker og vand i en gryde, og damp det akkurat
mørt under låg - ca. 5 min.
Hæld kompotten i en skål.
Vask agurken, og skær den i tynde skiver.
Drys dem med salt, og lad dem dryppe af i en sigte i 15 min.
Giv eddike, sukker, sort peber og laurbærblad, vand og
sennepsfrø et opkog, og hæld det i en skål til afkøling.
Skyl og tør agurkeskiverne og vend dem i eddikemarinaden.
Tag kyllingen op af gryden, og hold den varm.
Si suppen over i en ren gryde, og skum det meste af fedtet
af.
Sigt mel over overfladen, og lad det blive opsuget af
fedtet.
Sæt gryden over varmen, og kog den igennem under omrøring i
5 min.
Tilsæt fløde, og kog igennem under omrøring i 5 min.
Smag til med salt og peber.
Si saucen over i en varm saucekande.
Anret kyllingen på et fad - eller parter den, og anret på
tallerkener.
Server med agurkesalat, frugtkompot, sauce og friskkogte
kartofler med persilledrys.
TIPS: Har du rabarber i haven, så kan du erstatte
æblekompotten med rabarberkompot.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin