Gammeldags grydestegt kylling skal man ikke lave for meget
om på. Men det spolerer nu ikke retten, at agurkesalaten er frisk og sprød, og
at der er endnu mere persille i skysaucen. Moderne mormor.
4 personer. Arbejdstid: 45 min. Stegetid: 50 min.
#
Grydestegt kylling:
1 frisk kylling ca. 1500 g
25 g smør
salt og peber
1 stor håndfuld persille
3-4 dl vand
Rabarberkompot:
500 g rensede rabarber
1 dl vand
100 g sukker
Agurkesalat:
4-5 skoleagurker
1 rødløg
3 spsk æbleeddike
Sauce:
sky og persille fra gryden
1 stort bundt persille
Tilbehør:
1 kg nye kartofler
1 hovedsalat
1 dl piskefløde
1-2 spsk citronsaft
salt og peber
*
BRUN kyllingen alle sider i en stegegryde med smør.
Krydr med salt og peber.
Læg persille i gryden, og hæld 3 dl vand ved.
LAD kyllingen simre under låg i ca. 50 min.
Hæld evt. mere vand ved undervejs.
SKÆR rabarberne i stykker på 3 cm.
Kom dem i en gryde med vand og sukker, og giv dem et opkog.
Lad rabarberne simre under låg i 3-4 min., til de er møre,
men ikke helt kogt ud.
Hæld kompotten i en skål, og lad den køle af.
VASK agurkerne og pil rødløget. Skær dem i skiver.
Vend dem med salt, peber og eddike, og lad salaten trække,
til resten af maden er klar.
SKRUB kartoflerne rene, og kog dem 8 min. i velsaltet vand.
Tag gryden af varmen, og lad kartoflerne trække færdige
under låg i 8-10 min.
SKYL og slyng salatbladene.
Vend dem med en dressing rørt af piskefløde, citronsaft,
salt og peber.
HÆLD skyen fra kyllingen i en skål, og tag kyllingen op af
gryden.
BLEND skyen med friskhakket persille til en grøn sauce.
Spæd evt. med vand, og varm saucen forsigtigt op.
Smag til med salt og peber.
SERVER kyllingen med rabarberkompot, agurkesalat, sauce,
kartofler og mormorsalat.
TIP: Mormordressingen til salaten er rørt af piskefløde
tyknet med citronsaft og uden sukker, selv om det er klassisk mormorstil,
dressingen bliver nemlig meget mere frisk uden. Og med rabarberkompot, er der
rigeligt sødme i måltidet.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin