# Ingredienser
800 g kalveklump uden fedt og sener
800 g blandede små løg (nye løg, rødløg/alm. løg med top, skalotteløg, hvidløg)
1 bdt brøndkarse
salt, peber
2 dl vand eller bouillon
100 g smør
* Tilberedning
Tag kødet ud af køleskabet i god tid.
Bind stegen, så den får en ordentlig facon og brun den af i en gryde.
Tag den op.
Kom pillede, hele eller delte løg i gryden (tag toppen fra), krydr med salt og peber.
Lad løgene braisere nogle minutter til de bliver gyldne og let bløde.
Kom æbleeddike ved og lad det koge et par minutter.
Kom kød og evt. kødsaft tilbage i gryden, kom vand ved, låg på og lad stegen småsimre ca. 30 min på blusset eller færdigsteg den i ovnen ca 30 min til den er rosa.
Lad den trække 15 minutter, inden den skæres for.
Imens sigtes væden fra gryden over i blenderen og blendes med smør og brøndkarse.
Kom saucen i en anden gryde, smag til med salt og peber.
Kom løgene tilbage i gryden, hak løgtoppene og kom dem ved.
Varm blandingen igennem.
Server begge dele til stegen med brød og andre grønsager efter lyst.