# Ingredienser
800 g kalveklump (- fedt og sener)
800 g blandede små, løg (nye løg, rødløg/alm løg med top, skalotteløg, hvidløg)
1 bdt brøndkarse
salt og peber
2 dl vand eller bouillon (rødvin eller classic øl)
100 g smør
* Tilberedning
Tag kødet ud af køleskabet i god tid.
Bind stegen så den får en ordentlig facon.
Brun den af i en gryde. Tag den op.
Kom pillede, hele eller delte løg og toppene i gryden, krydr med salt og peber.
Lad løgene braisere nogle minutter til de bliver gyldne og let bløde.
Kom æbleeddike ved og lad det koge et par minutter.
Kom kød og evt kødsaft tilbage i gryden, kom vand ved, låg på.
Lad stegen småsimre ca. 30 minutter på blusset eller færdigsteg den i ovnen ca. 30 min til den er rosa.
Lad den trække 15 minutter inden den skæres for.
Imens sigtes væden fra gryden over i blenderen og blendes med smør og brøndkarse.
Kom saucen i en anden gryde, smag til med salt og peber.
Kom løgene tilbage i gryden, hak løgtoppene og kom dem ved.
Varm blandingen igennem.
Server begge dele til stegen med brød og andre grønsager til efter smag.