Server en god
gammeldags grydesteg med flødesauce som gæstemad. Saucen er smagt til med
citronsaft - du kan evt. også tilsætte lidt fintrevet citronskal, hvis du
bruger en økologisk citron. Har du friske krydderurter i vindueskarmen, så
tilsæt gerne en håndfuld friskhakkede krydderurter til sidst - eller lad
gæsterne klippe frit ved bordet.
Desserten kunne være
en Solbærmousse, som du kan lave med solbærsyltetøj eller friske solbær.
Arbejdstid: 40 min.
Stege/kogetid. ca. 2½ timer. Kødet er fryseegnet. 4 personer
# Ingredienser til Grydestegt kalvetykkam med
flødesauce og bønnesalat:
800 g kalvetykkam
(evt. snøret)
25 g smør
2 spsk olie
salt og friskkværnet
peber 21øg
2 citroner
1 knoldselleri
3 laurbærblade
4 spsk hvedemel
2 dl piskefløde
Bønnesalat:
250 g grønne bønner
1 dåse brune bønner
(eller ca. 250 g kogte)
3 skalotteløg
250 g cherrytomater
citronsaft
olie
*
Sådan laves Grydestegt
kalvetykkam med flødesauce og bønnesalat:
Brun kødet i smør og
olie i en stegegryde og krydr med salt og peber.
Pil løgene og skær
dem i både.
Skræl sellerien og
skær den i grove terninger.
Vask citronerne og
skær 4 skiver af den ene.
Læg løg, selleri og
citronskiver ved kødet og tilsæt 1 l vand og laurbærblade.
Lad kødet småstege
under låg i 2-2½ time, til det er mørt.
Bønnesalat: Nip
bønnerne og kog dem i letsaltet vand i 4-5 min.
Læg dem i iskoldt
vand og lad dem dryppe af.
Pil skalotteløgene
og hak dem fint.
Vask tomaterne og
skær dem i halve.
Afdryp de brune
bønner.
Bland det hele
sammen og smag til med lidt citronsaft, olie, salt og peber.
Tag kødet op og skær
det i terninger på ca. 3x3 cm.
Si stegeskyen over i
en gryde og hold kød og grønsager varmt.
Jævn saucen: Rør mel
og fløde sammen.
Rør det i den
kogende stegesky under piskning og kog saucen i mindst 5 min.
Smag den til med
citronsaft, salt og peber.
Vend grønsagerne i saucen,
anret med kødstykkerne og server med bønnesalat.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin
----------- ooo OÔO ooo -----------