1 kg hjortebov
1 fl. hvidvin
2 cl. pernod
5-10 enebær, knuste
4 stjerneanis
5 stk hel hvid peber
1 tsk rosmarin
Tepose
75 g smør
125 g hvedemel
½ l. piskefløde eller mælk
Eventuelt en smule kulør
2 salatløg
Kødet skæres i passende tern. Smørret smeltes i en tykbundet gryde. Kødet kommes i og brunes godt af.
I en teposen, kommes enebær, stjerneanis og hel hvid peber.
Løgene skrælles og hakkes groft, kommes ned til kødet og steges blanke.
Når dette er gjort, hældes hvidvin og pernod i.
Dette koges i ca. ½ time, tages af ilden og drysses med 3-4 spsk hvedemel.
Når melet er faldet til bunds kommes det over ilden igen og koges op under omrøring.
Inden det koges op, bindes krydderposen på gryden og koges med til
retten er færdig.
Det må ike koge for hårdt - 3 bobler i min.
Smages til med rosmarin, salt og peber, hvorefter fløden kommes i samt en smule kulør.