4 medaljoner af svinefilet 2 ½ cm tykke a ca. 100 g
20 g tørrede sorte trompetsvampe
1 spsk olie
Sauce:
2 tomater
1 rød peberfrugt
2 spsk sesamolie
1 fed hvidløg
1 spsk smør
Kinakål:
20 pecannødder
½ spsk olie
1 kinakål
½ spsk olie
4 forårsløg
1 spsk frisk mynte
Tilbehør: Ris eller nudler
Sauce:
Fjern stilkenderne på tomaterne og skær dem i kvarte.
Skær peberfrugten i kvarte og fjern stok, mellemvægge og kerner.
Læg tomater og peberfrugter i et ovnfast fad og hæld olien over.
Krydr med salt og peber. Stil det i ovnen ved 180°C i ca. 1 time.
Blend de bagte grønsager og si saucen.
Varm saucen lige før servering og pisk koldt smør i.
Smag til med salt og peber.
Kinakål:
Rist pecannødderne på en pande med ½ spsk olie.
Skær hver pecannød i 2-4 stykker på langs.
Fjern de yderste blade på kinakålen. Skær resten i 8 både.
Kog kinakålen i 1 dl vand med ½ spsk olie og salt i 2 minutter under låg. Fjern låget og kog i 2 minutter. Kålen skal stadig have bid.
Hæld overskydende vand fra, hvis væsken ikke er kogt væk.
Skær forårsløg i tynde skrå skiver. Skær mynte i tynde strimler.
Vend forårsløg, mynte og pecannødder i kålen.
Varm det hurtigt igennem og smag til med salt og peber.
Kødet:
Blend de tørrede trompetsvampe så de bliver som fint rasp.
Vend medaljonerne i de findelte svampe.
Lad olien blive varm på en pande ved god varme.
Brun kødet 1 minut på hver side. Vend kødet.
Skru ned til middel varme og steg medaljonerne 2 minutter på hver side. Tag kødet af panden. Krydr med salt og peber.
Skær kødet i skiver lige før servering.