Gode bøffer er noget af det enkleste til grillen. Kødet skal
være mørt, ellers bliver resultatet kedeligt. Til 4 personer. Tilberedningstid:
ca. 20 min.
#
4 entrecôtes med eller uden ben
salt og peber fra kværn
olie til pensling
8 små tomater
brøndkarse
4 kartofler eller 1 aubergine
Sennepssauce:
4-5 forårsløg
20 g smør.
3 dl hvidvin eller halvt vin og halvt bouillon
1 spsk dijon-sennep
2 dl piskefløde eller cremefraiche.
lidt maizenamel
*
1. Bank kødet let med hånden og drys det med peber.
Der pensles med grill-olie (hvis den er krydret, kan du udelade
peberet!).
Lad kødet trække lidt.
2. Skær et dobbelt kors i tomaterne og pensl dem med olie.
Drys med salt og pak dem ind i folie.
Læg foliepakkerne i kanten af grillen.
3. Steg bøfferne 3-6 min. på hver side, afhængigt af, hvor
røde du ønsker dem.
4. Pak tomaterne ud, men lad dem ligge i folien.
Serveres til bøfferne med fx brøndkarse og kartoffel- eller
aubergineskiver, der kan grilles med, hvis grill-risten er stor nok.
Skær dem i 2 cm skiver, der pensles med olie.
Hertil passer en sennepssauce.
Sennepssauce:
Snit 4-5 forårsløg fint og svits dem i 20 g smør.
Tilsæt 3 dl hvidvin eller halvt vin og halvt bouillon og rør
ca. 1 spsk Dijon-sennep i.
Lad det koge lidt ind og rør 2 dl piskefløde eller cremefraiche
i.
Varm det igennem uden at koge.
Jævn evt. med lidt maizenamel udrørt i koldt vand.
Smag til med salt og peber, evt. mere sennep.