4 foreller
1 bundt dild
1 citron eller lime
olie eller smør
salt og peber
Kryddersmør:
1 spsk persille, finthakket
50 g smør
1 tsk citron- eller limesaft
1 spsk estragon, finthakket
friskkværnet peber
Foreller er velegnet til grill, men varmen må ikke være for stærk. Pakker man forellerne i alufolie, undgår man, at skindet hænger i risten, men den bedste grillaroma får man når forellerne lægges direkte på risten eller ind i en fiskerist.
Gnid forellerne indvendigt med salt, dryp med citron- eller limesaft, læg en kvist dild i hver og fold dem sammen. Pensl med olie og læg forellerne på risten 3-4 minutter på hver side. Drys med salt og server.
Lægges forellerne i alufolie, lægges et par smørklatter på fisken, før den pakkes ind. Forellen er færdig, når man let kan trække rygfinnen ud.
Rør krydderurtesmørret sammen, og server det til fisken med salat og flûtes.