Læg en culotte på
grillen; den passer {næsten} sig selv. Hvis vejret er godt, er det svært at
finde på noget, der kan stikke en grillet oksesteg. Prøv at stege kødet i
intervaller, det gør kødet ekstra mørt og saftigt.
6 personer.
Arbejdstid: 1 time. Koge/stege/hviletid: 1½-2 timer.
#
1 okse- eller
kalveculotte (1250-1500 g)
3 fed hvidløg
friske krydderurter
(rosmarin, timian og oregano)
2 spsk olie
1 økologisk citron
2 tsk groft salt
1 tsk hel sort peber
Salat:
3 dl kornperler
(rug, hvede eller byg)
1 blomkål
1 bundt nye
gulerødder
1 bundt radiser
1 bundt forårsløg
2-3 spsk sorte eller
lys sesamfrø
Dressing:
1 fed hvidløg
2 spsk tahin (se TIPS)
2 spsk æbleeddike
1 spsk citronsaft
1 spsk tamari eller
sojasauce
3 spsk olie
*
AFPUDS kødet, og
rids ruder i fedtlaget.
Hak de pillede
hvidløgsfed sammen med en håndfuld kryddarurter, og tilsæt olie, revet
citronskal, salt og knust peber.
Smør kødet med
marinaden, og lad det trække i 30 min. ved stuetemperatur eller i køleskabet i
3-6 timer.
Kog kornperlerne
efter pakkens anvisning og dryp dem af i en sigte.
Rens blomkålen, del
den i buketter, og blancher dem i kogende, letsaltet vand i 3-4 min.
Læg dem straks i
iskoldt vand, og dryp af.
Rens gulerødder,
radiser og forårsløg og snit dem fint.
Steg culotten ved
indirekte varme i en kuglegrill eller i ovnen ved 180 °C varmluft i 15 min.
Tag stegen ud, og
lad den hvile i 15 min.
Gentag stege- og
hvileperioder a 15 min., til kernetemperaturen er 56-57 °C.
Pak stegen ind i 3-4
lag stanniol, og lad den hvile i 30-45 min.
Blend dressingen
sammen, og vend den i de kogte korn.
Bland alle grønsagerne
i salaten, og lad den trække i 20 min.
Pynt med sorte
sesamfrø eller ristede sesamfrø.
Skær stegen i skiver
på tværs af længdetrådene: fra spidsen af stegen og ca. halvvejs ind og
derefter på den modsatte led.
Server salaten til
kødet.
TIPS: Tahin er en pasta af ristede sesamfrø og olie, og
den kan fås i større supermarkeder. Erstat evt tahin med lidt sesamolie.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin