Logo

Grillspid med tzatziki

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillspid med tzatziki

 

Grillspid smager allerbedst, hvis man har mulighed for at grille dem på en rigtig kulgrill.

• Dup kødet tørt med køkkenrulle, når du har marineret det. Sørg for at kødet ikke brankes, for så dannes der usunde stoffer i skorpen. Græsk inspireret.

Forberedelse 35 min. + marinering. Tilberedning 15 min. 4 portioner

 

# Råvarer til Grillspid med tzatziki:

TIL SPIDDENE:

600 g kalvekød eller oksefilet

1 citron friskpresset saft af

1 dl olie

1 tsk tørret oregano

sort peber og salt

8 små løg

4-8 cherry tomater

1 grøn peberfrugt

TZATZIKI:

1 lille agurk

4 dl afdryppet yoghurt

3 fed hvidløg

3 spsk olie

2 spsk hvidvinseddike

salt og peber

 

* Fremgangsmåde:

1 Afpuds og tør kødet.

Skær det i 3 cm store tern.

Pres citronen.

Bland olie, citronsaft og oregano og krydr med friskkværnet sort peber og lidt salt.

Hvis du ikke har så god tid, så udelad marineringen.

I så fald pensler du med marinaden inden og mens du griller.

Ellers lægger du kødet i en plastpose og hælder marinaden på.

Luk posen og mariner på køl.

 

2 Skræl agurken, flæk den og grav kernerne ud.

Riv agurken groft på et rivejern.

Drys med lidt salt og lad det løbe af i et kaffefilter i ca. 30 min.

 

3 Forbered grønsagerne.

Sæt stykker af løg, tomat, peberfrugt og kød skiftevis på 4 metal eller træspid.

Læg træspiddene i vand først, så antændes de ikke under grillningen.

 

4 Bland den afdryppede agurk med yoghurt, presset hvidløg, olie og eddike.

Krydr med salt og peber.

Grill i ovnen eller på havegrillen.

Server saucen til.

 

Tips & råd

 

Grillspid med tzatziki

Yoghurt varierer i smag. Den økologiske sødmælksyoghurt har en mild og flødeagtig smag. Den almindelige yoghurt har en lidt skarpere smag.

 

Grillspid med tzatziki

Peber kan være mange forskellige ting.

Pebersmagen bliver kraftigere og bedre, hvis du maler peberkornene i en rigtig peberkværn.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 429 = kJ 1781

Kulhydrat 14 g Protein 37 g Fedt 25 g (52%) Fibre 2 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.554 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her