Spiddene med både
kød, pølser og grønsager er et hit til både store og små. Lad børnene lave
deres egne spid. Husk at vaske hænder før og efter.
4 personer.
Arbejdstid: 30 min. + ca. 30 min. til optænding. Grilltid: ca. 20 min.
#
12 trægrillspid
2-3 tykke
svinekoteletter eller ½ svinemørbrad
250 g små pølser
2 små squash
2 røde peberfrugter
Yoghurt-dip:
4 dl græsk yoghurt
1 håndfuld
bredbladet persille
1-2 fed hvidløg
salt og friskkværnet
peber
Tilbehør:
brød eller nye
kartofler
*
TÆND grillen mindst ½
time før brug.
Overfladen på
grillkullene skal være grå, og alle flammerne skal være væk, før du kan grille.
LÆG træspiddene i
vand imens.
RØR yoghurt med
hakket persille, og smag til med knust hvidløg, salt og peber.
SKÆR kødet i stykker
på ca. 3x3 cm, og squash og peberfrugter på samme størrelse.
SÆT kød, grønsager
og pølser på grillspiddene.
PENSL grillristen og
spiddene med olie, lige før de lægges på grillen.
Grill ved høj varme,
til kødet er brunet på alle sider.
Ryk risten op, og
steg videre i 4-5 min., til kødet er akkurat er gennemstegt.
SERVER spiddene med
yoghurtdip og brød eller friskkogte nye kartofler.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin