1 frilands and
salt, peber
3 skalotteløg
30 g hjerte/lever/kråse fra anden
20 g smør
2 dl bouillon
1 ½ dl tør hvidvin
1 spsk hvedemel
5 pimentofyldte grønne oliven
½ tsk basilikum
½ tsk timian
Rens anden og skær overflødigt fedt væk.
Forvarm grillen.
Beklæd evt. bradepanden med folie og læg grillristen over.
Del anden midt igennem bryst og rygstykke så der fremkommer 2 halvdele med hver en vinge og et lår.
Gnid dem med salt og peber alle steder og læg dem på grillristen med
indersiden opad.
Grill dem 45-50 minutter, 15-20 cm fra grillelementerne.
Vend stykkerne og grill oversiden 45-50 minutter.
Lav saucen mens anden steges.
Pil løgene og hak dem fint.
Skær hjerte, lever og kråse i mindre stykker.
Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en lille gryde.
Brun indmad og hakket løg heri.
Hæld bouillonen ved og lad det snurre cirka et kvarters tid. Si det.
Bring den siede bouillon i kog med hvidvinen.
Rør en smørbolle af resten af smørret og melet.
Pisk den i saucen.
Skær olivenerne midt igennem på tværs.
Kom dem i saucen sammen med basilikum og timian.
Lad saucen koge 3-4 minutter og krydr med salt og peber.
Skær anden ud således: Læg et dybt snit på indersiden af fuglens lår med en skarp kniv og løsn det fra "hofteleddet".
Skær det andet lå af på samme måde.
Skær brystfilterne fra skroget og skær også dem i skrå skiver.
Anret anden på et varmt fad og byd olivensaucen til.
Serveres med flûte og frisk salat.