Logo

Grillspid med svinekød og salat og grillet frugt med råcreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillspid med svinekød og salat og grillet frugt med råcreme

 

I sommerweekender og i ferien er der tid til at grille. Brug eftervarmen til at grille frugt.

 

Grillspid med svin og salat

4 personer. Arbejdstid: 45 min. Marinering: mindst 2 timer. Koge/grilltid: 30 min + optænding af grill

#

1 svinemørbrad

2 stilke citrongræs

1 lime (saft)

1 spsk fiskesauce

olie til grillen

 

Salat:

750 g nye kartofler

½ sommerkål eller 1 lille spidskål

500 g tomater

2 spsk olie

1 spsk limesaft

salt og friskkværnet peber

2 håndfulde basilikum

1 lille bundt purløg

 

Tilbehør: lime og brød

*

 

Afpuds mørbraden for sener og evt. fedt.

Skær kødet i terninger, og læg det i en madplastikpose.

 

Snit citrongræs fint, og bland det med limesaft og fiskesauce.

Hæld marinaden i posen med kød.

Pres luften ud af posen, og luk den tæt.

Lad kødet marinere i køleskabet i mindst 2 timer.

 

Skrub kartoflerne rene, og kog dem møre i velsaltet vand.

Afkøl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.

 

Bland de afkølede kartofler med fintsnittet kål, tomater skåret i både og dressing af olie, lime salt og peber.

Tilsæt basilikum og fintklippet purløg.

 

Tænd grillen.

Læg 4 lange træspid i blød i koldt vand i ca. 15 min.

Fordel kødet på spiddene.

 

Pensl grillristen med olie.

Læg spiddene på grillen, og grill dem på alle sider, til de lige netop er gennemstegte i alt i ca. 15 min.

Server spiddene med kartoffelsalat, lime og brød.

 

Grillspid med svinekød og salat og grillet frugt med råcreme

 

Grillet frugt med råcreme

4 personer. Arbejdstid: 20 min. Grilltid: 5 min.

 

#

½ melon

2 bananer

200 g store jordbær (ikke for modne)

lidt olie til risten

 

Råcreme:

2 æggeblommer

2 spsk sukker

½ vaniljestang

1½ dl piskefløde

*

 

Lav råcremen lige før servering.

Pisk æggeblommer skummende med sukker og vaniljekorn.

Pisk fløden til skum, og vend den i æggemassen.

 

Pensl grillristen og derefter stykker af melon og jordbær.

Læg det på grillen sammen med stykker af banan med skræl.

Grill på alle sider, til frugten er lun, men ikke så længe, at den bliver blød.

Server de lune frugter med råcreme.

 

Grillspid med svinekød og salat og grillet frugt med råcreme



Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.255 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her