I sommerweekender og
i ferien er der tid til at grille. Brug eftervarmen til at grille frugt.
Grillspid med svin og salat
4 personer.
Arbejdstid: 45 min. Marinering: mindst 2 timer. Koge/grilltid: 30 min +
optænding af grill
#
1 svinemørbrad
2 stilke citrongræs
1 lime (saft)
1 spsk fiskesauce
olie til grillen
Salat:
750 g nye kartofler
½ sommerkål eller 1
lille spidskål
500 g tomater
2 spsk olie
1 spsk limesaft
salt og friskkværnet
peber
2 håndfulde
basilikum
1 lille bundt purløg
Tilbehør: lime og
brød
*
Afpuds mørbraden for
sener og evt. fedt.
Skær kødet i
terninger, og læg det i en madplastikpose.
Snit citrongræs
fint, og bland det med limesaft og fiskesauce.
Hæld marinaden i
posen med kød.
Pres luften ud af
posen, og luk den tæt.
Lad kødet marinere i
køleskabet i mindst 2 timer.
Skrub kartoflerne
rene, og kog dem møre i velsaltet vand.
Afkøl kartoflerne og
skær dem i mindre stykker.
Bland de afkølede
kartofler med fintsnittet kål, tomater skåret i både og dressing af olie, lime
salt og peber.
Tilsæt basilikum og
fintklippet purløg.
Tænd grillen.
Læg 4 lange træspid
i blød i koldt vand i ca. 15 min.
Fordel kødet på spiddene.
Pensl grillristen
med olie.
Læg spiddene på
grillen, og grill dem på alle sider, til de lige netop er gennemstegte i alt i
ca. 15 min.
Server spiddene med
kartoffelsalat, lime og brød.
Grillet frugt med råcreme
4 personer.
Arbejdstid: 20 min. Grilltid: 5 min.
#
½ melon
2 bananer
200 g store jordbær
(ikke for modne)
lidt olie til risten
Råcreme:
2 æggeblommer
2 spsk sukker
½ vaniljestang
1½ dl piskefløde
*
Lav råcremen lige
før servering.
Pisk æggeblommer
skummende med sukker og vaniljekorn.
Pisk fløden til
skum, og vend den i æggemassen.
Pensl grillristen og
derefter stykker af melon og jordbær.
Læg det på grillen
sammen med stykker af banan med skræl.
Grill på alle sider,
til frugten er lun, men ikke så længe, at den bliver blød.
Server de lune
frugter med råcreme.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin