Brug direkte grillning
4 courgetteblomster
1 stykke laksefilet med skind på ca. 1 kg, afskællet
revet skal og saft af ½ citron
1 lille bdt kørvel, hakket
havsalt og peber
50 g smør
olivenolie til stegning
4 citronbåde
Klip støvdrageren af courgetteblomstens midte.
Skær laksefileten til, så der dannes 4 ens stykker laks, og gem lakseresterne. Rids skindet, så det ikke trækker sig under grillningen.
Skær skindet af alle lakseresterne og hak restkødet fint med en kniv.
Tilsæt citronsaft og -skal.
Tilsæt hakket kørvel, salt og peber og fyld forsigtigt farsen ind i courgetteblomsterne, uden at de går i stykker.
Grill laksestykkerne på skindet i 4-5 minutter under grilllåg.
Krydr med salt og peber.
Stil courgetteblomsterne i et fad, kom en smørklat på hver blomst og grill dem under låg i 5 minutter.
Grill laksen yderligere i 4-5 minutter, stadig under låg.
Anret den grillede laks med courgetteblomsten ovenpå.
Stænk med god olivenolie og server med citronbåd.
Server også nye, kogte kartofler til.