Logo

Grillet kyllingebryst med tre kinesiske saucer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillet kyllingebryst med tre kinesiske saucer

Trækul:      Direkte     

Gas:           Direkte/middel varme

Forberedelse: 25 min. + 30 min. marinering. Stegetid: 10-12 minutter

 

1 skalotteløg, finthakket

1 fed hvidløg, knust

4 spsk olivenolie

4 kyllingebryster, uden skind og ben

Ingefærsauce:

1 tsk friskrevet ingefær

4 spsk mørk soyasauce

1 spsk solsikkeolie

1 knivspids sukker

Sauce med forårsløg:

1 fed hvidløg, knust

4 forårsløg, finthakkede

3 spsk solsikkeolie

1 tsk friskrevet ingefær

3 spsk lys soyasauce

1 spsk tør sherry

1 tsk sesamolie

Chilisauce:

3 spsk risvinseddike

½ tsk sukker

1 birds eye chili (lille chili) i skiver

 

Havsaltflager og knuste Sechuan peberkorn ved servering

 

Med uret oppefra: Sauce med forårsløg, chili­sauce, Sechuan peberkorn, havsaltflager, ingefærsauce.

 

A. Hæld skalotteløget, 1 fed hvidløg og olivenolien i en lille skål og rør det godt sammen.

Pensl kyllingekødet med blandingen, dæk det til og lad det marinere ved stuetemperatur i ½ time.

 

B. Lav imens saucerne. Ingefærsauce: Passér ingefæren gen­nem en sigte ned i en skål.

Tilsæt den mørke soyasauce, solsik­keolie og sukker, og rør saucen godt sammen. Sæt den til side.

3 Sauce med forårs/øg: Rør hvidløg, forårsløg og revet ingefær sammen i en skål. Varm solsikkeolien i en lille gryde, til olien er brandvarm. Hæld den derefter over forårsløgene i skålen. Tilsæt den lyse soyasauce, sherry og sesamolie, rør saucen godt sam­men og sæt den til side.

 

C. Chilisaucen: Rør riseddiken, sukker og chili sammen i en skål og sæt saucen til side.

 

D. Skrab marinaden af kyllingekødet og grill det direkte over middel varme i 10-12 min., mens det vendes en gang under stegningen.

 

E. Hæld de tre saucer, Sechuan peberkorn og havsalt i hver sin lille skål og sæt skålene midt på bordet.

Skær kyl­lingekødet i skiver på skrå og server det varmt med de tre saucer til.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.990 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her