4 bøffer, ca 2-3 cm tykke skåret af oksemørbrad
2 spsk olie
salt og peber
1 groft brød
Salat:
200 g blackeye bønner (eller andre tørrede bønner)
½ kg tomater
2 avocado
4 spsk syltede hvidløgsfed (evt. i chili lage)
1 bdt forårsløg
2 spsk olie
1 spsk balsamico eller anden god vineddike
Læg bønnerne i blød i koldt vand dagen før de skal koges.
Næste dag kasseres iblødsætningsvandet.
Bønnerne koges i en gryde med frisk, letsaltet vand i 45-60 min.
Hæld vandet fra og lad bønnerne køle af.
Bønnerne kan også koges dagen i forvejen og opbevares i køleskabet.
Skær tomaterne og avocadoerne i små tern på ½ x ½ cm.
Kom dem i en skål sammen med de kogte og afkølede blackeye bønner og tilsæt de syltede hvidløgsfed, gerne med lidt af lagen de har ligget i.
Snit så forårsløgene i fine ringe og bland dem i salaten evt. med mere olie og balsamico.
Smag til med salt og peber.
Grillning af bøffer:
Tænd grillen i god tid, den er først klar til brug, når overfladen på kullene er grå og alle flammerne er væk.
Varmen er passende , når man kan holde hånden over risten i mindst 5 sek. og højest 10 sek.
Når grillen er klar, pensles den rene grill-rist med lidt olie.
Bøfferne pensles også med olie og grilles ca 3. min på hver side, afhængig af tykkelse, og hvor rød/stegt man ønsker sin bøf.
Server bøfferne med blackeye bønnesalaten og brød til.