Logo

Grillede oksemørbradbøffer med blackeye bønnesalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 bøffer, ca 2-3 cm tykke skåret af oksemørbrad
2 spsk olie
salt og peber
1 groft brød

Salat:
200 g blackeye bønner (eller andre tørrede bønner)
½ kg tomater
2 avocado
4 spsk syltede hvidløgsfed (evt. i chili lage)
1 bdt forårsløg
2 spsk olie
1 spsk balsamico eller anden god vineddike

Læg bønnerne i blød i koldt vand dagen før de skal koges.

Næste dag kasseres iblødsætningsvandet.
Bønnerne koges i en gryde med frisk, letsaltet vand i 45-60 min.
Hæld vandet fra og lad bønnerne køle af.
Bønnerne kan også koges dagen i forvejen og opbevares i køleskabet.

Skær tomaterne og avocadoerne i små tern på ½ x ½ cm.
Kom dem i en skål sammen med de kogte og afkølede blackeye bønner og tilsæt de syltede hvidløgsfed, gerne med lidt af lagen de har ligget i.
Snit så forårsløgene i fine ringe og bland dem i salaten evt. med mere olie og balsamico.
Smag til med salt og peber.

Grillning af bøffer:
Tænd grillen i god tid, den er først klar til brug, når overfladen på kullene er grå og alle flammerne er væk.
Varmen er passende , når man kan holde hånden over risten i mindst 5 sek. og højest 10 sek.
Når grillen er klar, pensles den rene grill-rist med lidt olie.
Bøfferne pensles også med olie og grilles ca 3. min på hver side, afhængig af tykkelse, og hvor rød/stegt man ønsker sin bøf.

Server bøfferne med blackeye bønnesalaten og brød til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.101 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her