800 g oksecuvette (skæres i ca. 1 cm tykke skiver)
12 trægrillspid
1 godt brød
Marinade:
2 spsk oystersauce
1 spsk engelsk sauce
½ fed hakket hvidløg
2 spsk sød chilisauce
1 knivspids karry
2 spsk soya
Salat:
8 Bok Choysalat (eller 1 iceberg)
1 spsk ristet sesamolie
1 spsk sesamfrø
½ limefrugt, saft og reven skal af den
1 tsk hakket frisk ingefær
Banansalat:
4 bananer
4 spsk tørrede bananchips
½ tsk karry
½ tsk olie
Grill-spid:
Begynd med at skære oksecuvetten i skiver. (Du kan evt. få din slagter til det).
Snit hver af skiverne i fedtoverfladen, så de ikke trækker sig sammen og bøjer under grillningen.
Læg herefter træspiddene i vand i ca. et kvarter - så brænder de ikke på grillen.
Fordel så kødskiverne på de 12 grillspid.
Grillspiddene lægges på den varme grill, og kødet grilles 3 - 4 minutter - vend spiddene jævnligt.
Smør marinaden på, lige før de er færdige.
Marinade:
Bland ingredienserne til marinaden i en skål og pisk dem godt sammen.
Stil skålen koldt - skal først bruges til at pensle kødet med, når det er på grillen.
Bok Choy salat:
Halver de 8 Bok Choy og skyl dem grundigt.
I en skål blandes dressingen af sesamolie, sesamfrø, saften fra ½ limefrugt og reven limeskal.
Salaten samt den friske ingefær skal ikke bruges endnu.
Grill Bok Choysalaten på alle sider - 1 - 2 minutter ialt.
Læg dem på et fad og hæld dressingen over.
Banansalat:
Bananerne skrælles og vendes hele i en blanding af karry og olie.
Bananerne grilles brune - anrettes på et fad og drysses med de tørrede bananchips.