Bed slagteren om at skære koteletterne ud med skaft - det er et både dekorativt og praktisk "håndtag". Serveres med kogte røde kartofler og smørvendt spinat.
8-12 enkelte lammekoteletter med skaft
salt, groftkværnet peber
et par grene fintskåret rosmarin
1-2 spsk olivenolie.
Mintsauce:
2 bundter frisk mynte
1 knsp salt
1-2 spsk sukker
8 spsk kogende vand
8 spsk hvidvinseddike
Tilbehør:
750 g små nye kogte røde kartofler
Smørvendt spinat
1 ½ kg friske spinatblade
2 spsk koldt smør
salt, rundhåndet med friskkværnet peber.
Dup kødet tørt, drys krydderier på og grill lammekoteletterne på en grillpande penslet med lidt olie.
Grill dem 2-3 minutter på hver side afhængig af tykkelse.
Pil bladene fra myntestilkene, drys dem med salt og hak dem fint.
Kom myntebladene i en skål, drys sukker på, hæld kogende vand over og lad dem afkøle.
Rør vineddike i saucen og juster smagen med yderligere salt, sukker og eddike efter behag og lad den trække en times tid.
Sauter spinaten i en gryde med lidt smør, til bladene er faldet en smule sammen, krydr med salt og peber.
Server koteletterne med nye kartofler, smørvendt spinat og myntesauce.