Petits oiseaux grillés
I Provence er det ret almindeligt at bruge vinblade i madlavningen. Denne opskrift stammer fra en gammel kogebog fra Vaison, og selv om den egentlig er beregnet på meget små fugle (drosler etc.), er den meget velegnet til små kyllinger, vagtler eller perlehøns.
Til hver fugl
2 hele hvidløg
1 fennikelkvist
1 håndfuld rasp
1 spsk knuste fennikelfrø
salt og peber
olivenolie
vinblade
2 skiver bacon
1 håndfuld druer uden skind og kerner
Når fuglen er gjort i stand og er blevet svedet over en flamme, tørres den grundigt indvendig med en fugtig klud og duppes tør.
Stop hele hvidløg (kan udelades) og fennikelblade ind i fuglen, og luk den omhyggeligt.
Bland rasp og fennikelfrø, og smag til med salt og peber.
Pensl hver fugl med olivenolie, og rul dem i raspblandingen.
Dæk dem med vinblade og baconskiver og bind snor om.
Fuglene lægges på trækulsgrillen eller stilles under ovngrillen og pensles fra tid til anden med olivenolie.
Steges til kødsaften er klar, når der stikkes i den tykkeste del af låret.
Tag hvidløg og blade ud.
Opvarm lidt olivenolie, hæld druerne i og rør i et par minutter.
Smag til med salt og peber, og server dette sammen med de grillstegte fugle.