Logo

Grillede koteletter og salat med jordbær og ost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillede koteletter og salat med jordbær og ost


Her er mad fra grillen med vidunderlige friske grønsager. Desserten er en salat med jordbær og ost, der både er sød og salt


Grillede koteletter, spidskal og ærtesauce

4 personer. Arbejdstid: 20 min. (optænding af grillen) Grill-/kogetid: 10-15 min.

 

#

4 tykke koteletter eller evt. 8 fadkoteletter

olie til kød og grillrist

salt og friskkværnet peber

 

Ærtesauce:

200 g friskbælgede eller frosne ærter

2-3 blade frisk mynte

½ dl olie

1 spsk citronsaft eller hvidvinseddike

1 spidskål

 

Tilbehør:

nye kartofler

1-2 dl friskbælgede ærter

lidt frisk mynte

*

 

Tænd grillen mindst ½ time før brug.

Overfladen på grillkullene skal være grå, og alle flammerne væk, før man kan grille.

 

Pensl koteletter og grillrist med olie.

Brun kødet ved høj varme.

Krydr med salt og peber.

Lad kødet stege videre ved lavere temperatur i 4-5 min. på hver side, til det er rosa eller lige netop gennemstegt.

 

Blend ærter og mynteblade med olie og citronsaft, og smag til med salt og peber.

Kog stykker af spidskål i letsaltet vand i 4-5 min., og dryp godt af.

 

Server koteletterne med spidskål, ærtesauce og kogte kartofler, og pynt med ærter og mynte.

 

Grillede koteletter og salat med jordbær og ost

 

Grøn salat med jordbær, ost og basilikum

4 personer. Arbejdstid: 15 min. Stegetid: 2 min.

#

1 grønt salathoved

200 g solmodne jordbær

200 g frisk salatost eller gedeost

2-3 håndfulde friske basilikumblade

50 g pinjekerner

 

Dressing:

2 spsk ekstra jomfruolie

1 tsk dijonsennep

1 spsk vineddike

salt og peber

Tilbehør: evt. brød

*

Snit salaten, og skær rensede jordbær i mindre stykker.

Rør en dressing af olie, sennep og eddike, og krydr med salt og peber.

Bland med salat og jordbær, og fordel i 4 skåle.

Skær osten i mindre stykker, og drys dem over salaterne sammen med basilikumblade.

Rist pinjekernerne på en tør varm pande i få min, til de er gyldne.

Drys pinjekernerne over salaterne, og server med brød.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.826 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her