Fisk og skaldyr fra
grillen er vidunderlig sommermad, der er både sundt og lækkert. Kan du købe ind
hos en lokal fisker, er du sikker på friske råvarer. Fisk du kan li'
2 personer. Er du
alene så halver portionen.. Arbejdstid: 45 min. Koge- og grilltid: 20 min. (+ 30
min til optænding af grill)
#
6-8 store
kammuslinger uden skal
6-8 store rejer uden
skal
lidt olie
salt og frisk
kværnet peber
1 citron
Krydderurtesmør:
50 g smør
2-3 spsk hakket
persille
½ rød chili
Marinerede grønsager:
200 g grønne bønner
½ blomkål
6-8 kogte, små nye
kartofler
½ rødløg
3 tomater
1½ spsk olie
1 spsk vineddike
salt og friskkværnet
peber
Tilbehør:
evt. groft hvedebrød
*
Rør blødt smør med
hakket persille og finthakket chili.
Tril smørret til
kugler, og sæt dem i køleskabet.
Kog bønner og
blomkålsbuketter i letsaltet vand i 3-4 min.
Læg dem i en skål
med iskoldt vand, og dryp dem af i en sigte.
Bland grønsagerne
med kolde kogte kartofler, finthakket rødløg, tomatstykker, olie og eddike.
Smag til med salt og
peber.
Tænd grillen.
Optø evt. frosne
kammuslinger og rejer så tæt som muligt på det tidspunkt, hvor de skal grilles.
Lad dem dryppe af i
en si.
Sæt evt. rejerne på
et spyd, og pensl med lidt olie.
Læg skaldyr og halve
citroner på den varme grillrist, og grill i ca. 5 min. på begge sider, til de
er gennemvarme.
Server straks med
krydderurtesmør, marinerede grønsager og brød ..
TIPS: Tænd grillen
mindst ½ time før brug. Overfladen på grillkullene skal være grå og alle
flammerne væk, før du kan grille.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin