Jeg kender en lille pige, der engang studerede i Firenze. På en skøn sensommeraften gik hun med studiekammeraterne forbi en lille parkeringsplads fyldt med lokale beboere. De stod rundt om grillen og sang og drak og festede til den lyse morgen. På grillen lå lårene fra de lokale kalkuner. De var helt sprøde, krydret med frisk rosmarin og hvidløg og blev spist med saltede citroner - himmelsk!
De saltede citroner skal laves først:
Skær citronerne i ultra-tynde skiver og drys godt med salt (med godt mener jeg, at man skal bruge ligeså meget salt som citroner!).
Lad citronerne marinere en lille uges tid.
Kog en 'gastric' af lige dele hvidvinsvinaigre og sukker til en let karamel.
Skyl saltet af citronerne og dryp dem godt af.
Finthak citronerne (uden kerner) og bland med 'gastric'en', til konsistensen bliver som chutney.
Citronerne skal marinere min. et par døgn inden servering, men kan i øvrigt holde sig længe på køl.
Udben kalkunlårene, men lad 'trommestikken' blive på.
Tilbered en marinade af saltede citroner, finthakket rosmarin og hvidløg og lad kalkunlårene trække heri i min. 1 døgn og helst 2.
Grill lårene langsomt, til de er gyldenbrune og sprøde.
Smør på ny lidt lage over og fortsæt stegningen, til lårene er møre.
Spis de grillede kalkunlår med en stor salat og godt brød til.