I køkkenet forberedes:
1 kg kæmpe rejer, frosne el. friske
4 spsk olivenolie
1 50 g smør
3-4 fed presset hvidløg
3 spsk kokosmel
citronsaft
peber
hvidløgssalt
Ved grillen:
I foliebakke eller forvarmet wok smeltes smør og olie over direkte varme.
Hvidløg svitses i blandingen.
Rejerne kommes i og griller 4-5 min for fuldt drøn.
Vendes med mellemrum og drysses med kokos, hvidløgssalt og peber.
Lige før servering dryppes rejerne med citronsaft og evt. lidt ekstra kokos.
Cocktailsauce:
2 ½ dl ketchup
3 spsk sød chilisauce
1 spsk citronsaft
1 tsk salt
2-3 spsk revet peberrod - fra pose
honning - til at justere med, hvis du savner sødt!
Bland alle ingredienserne godt.
Stil på køl. Denne sauce skal serveres afkølet.
Den kan sagtens holde sig i køleskabet i en uge, og finder hurtigt vej til andet end rejer og fisk.
Tips: Husk, hvis du bruger frosne rejer, at det tager længere tid at tø dem op, end man regner med.