Denne anderledes gratin med pølse, zucchini og soltørrede
tomater er farvestrålende og saftig og smager godt for store som små.
• For at mindske fedtindholdet kan du vælge mager
grillpølse, letmælks-yoghurt og fløde 13%.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 30 min. 6-8 Portioner
# Råvarer til Gratin med pølse:
1 kg pølser
½ grøn zucchini (200 g)
½ gul zucchini (200 g)
3 rødløg
200 g gedeost
2 spsk piskefløde
2 spsk cremefraiche
100 g tomater sol- eller ovntørrede
3 dl hønsebouillon
1 dl olie
* Fremgangsmåde:
1 Varm ovnen til 150 °C.
Tag skindet af pølserne og skær dem 1 cm tykke skiver.
Skyl zucchinierne og skiv dem på samme måde.
2 Pil løgene og hak dem fint.
Bland med smuldret gedeost, fløde og cremefraiche.
3 Læg pølse, zucchini og gedeostecreme lagvis i et let smurt
ovnfast fad.
4 Bag i ovnen ca. 30 min.
Læg de tørrede tomater i blød i lunkent vand.
5 Blend de tørrede tomater med bouillon og olie til en glat
sauce.
Varm den og server til gratinen.
Tips & råd
Erstat gedeosten med Danablue, men brug kun den halve
mængde, dvs. 100 g.
Tør dine egne tomater i ovnen ved 75-100 °C, ca. 1 time.
Vælg modne tomater.
Skiv dem og læg dem på en plade med bagepapir. Tør så i
ovnen.
PR. PORTION (8): Energi: Kcal 558 = kJ 2343
Kulhydrat 9 g Protein 18 g Fedt 50 g (80%) Fibre 1 g