En let vegetarisk kartoffelgratin, som smager dejligt med en
salat eller til en kødret. Godt og friskt på en sommerdag • Du sparer på
kalorierne, hvis du bruger kvark og mager ost.
Forberedelse 40 min. Tilberedning 30 min. 4 Portioner
# Råvarer til Gratin med camembert
500 g (6-8 stk) kartofler af en fast sort, fx Bintje
1 bundt basilikum
2 fed hvidløg
4 æg
2½ dl kvark
1 tsk salt
¼ tsk hvid peber
200 g camembert (mager)
250 g (3-4 stk) tomater
DESUDEN:
1 tsk olie til fadet
* Fremgangsmåde:
1 Skrub og kog kartoflerne i lidt vand ca. 30 min.
2 Nip bladene af basilikumstilkene og striml dem fint.
Pil hvidløgsfeddene.
3 Del æggene i blommer og hvider.
Rør blommerne sammen med basilikummen.
Pres hvidløget i og bland det med kvark.
Smag til med salt og peber.
4 Skær camembertosten i små tern og rør dem i
kvarkblandingen.
Pisk æggehviderne med et nip salt til fast skum og vend det
forsigtigt i ostemassen.
Stil blandingen koldt.
Varm ovnen til 225 °C.
5 Hæld vandet fra kartoflerne, pil dem og skær dem i skiver.
Skyl tomaterne og skær dem i skiver.
Smør et gratinfad.
6 Læg kartoffelskiverne i fadet og drys med lidt salt og
peber.
Dæk med tomatskiverne og drys også dem med lidt salt og
peber.
Hæld osteblandingen over og bag gratinen i ovnen ca. 30 min.
Tips & råd
Det er let at skære camembertosten i tern, hvis man lægger
den 15 min i fryseren forinden.
I stedet for camembert kan du mose Danablue eller gorgonzola
med æggeblommerne, til en glat creme som røres i kvarkmassen.
PR. PORTION: Energi: Kcal 441 = kJ 1824
Kulhydrat 26 g Protein 28 g Fedt 25 g (51%) Fibre 3 g