Du kan tilberede den grønne pandekagedej med grønkål eller
spinat. Retten er også perfekt til en børnefest.
4 personer/12-18 stk. Arbejdstid: 1 time. Koge/stegetid: 45
min. Fryseegnede
#
Pandekager:
2 æg, store
100 g hvedemel
50 g havregryn
¼ tsk groft salt
½ liter mælk
150 g hakket grønkål eller spinat (evt. fra frost)
smør til panden
Fyld:
1 løg
1 fed hvidløg
4-6 tørrede abrikoser
400 g hakket oksekød
salt og peber
1 spsk olie
1 dåse hakkede tomater
2 dl vand
2 spsk konc. tomatpuré
1 tsk karry
*
Pandekager:
Blend alle ingredienserne sammen til en lind dej, og stil
den i køleskabet i ½ times tid.
BAG dejen til 12-18 pandekager på en lille pande med lidt
smør brug ca. ½ dl dej pr. pandekage.
Fyld:
Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Skær abrikoserne i små
stykker.
BRUN kødet grundigt på en varm pande med olie, og krydr med
salt og peber.
Tilsæt løgene. og steg i 3-4 min.
Tilsæt hvidløg og abrikoser, og steg i et par min.
Tilsæt tomater, vand, tomatpuré og karry, og giv det et
opkog.
Lad saucen simre til passende smag og konsistens ca. 20 min.
LUN pandekagerne i ovnen, og fold dem evt. to gange, så de
danner et kræmmerhus.
Fordel det varme kødfyld i dem, og anret på et varmt fad.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin