Servér gerne denne slankende ret sammen med agurke- eller gulerodsstave
400 g hakket svinekød 6 %
1 tsk salt + ½ tsk peber
1 løg
50 g hvedemel
1 æg
½ tsk. tørret rosmarin
½ bdt persille
1 dl (skummet)mælk
100 g Cheasy salattern 3 % naturel
4 tsk (oliven)olie
Bulgursalat:
150 g bulgur
4,5 dl vand
1 agurk
1 dl græsk yoghurt 2 %
2 fed hvidløg
salt og peber
Frikadeller: Rør kødet sejt med salt og peber.
Tilsæt derpå hakket løg, hvedemel, æg og de øvrige krydderier og rør mælken i farsen lidt ad gangen.
Vend til slut osten i farsen.
Lad olien blive varm på en slip let-pande, form frikadellerne med en ske og brun dem i olien i 2 min. på hver side.
Læg dem herefter i et ildfast fad og steg dem færdige i ovnen ved 175°C i ca. 15 min.
Bulgursalat: Hæld bulguren i en skål. Kog vandet, hæld det over bulguren og lad grynene trække i ca. 30-45 min.
Riv agurken og vrid væden fra.
Rør den græske yoghurt med den revne agurk og presset hvidløg.
Vend agurkedressingen med bulgurgrynene og smag til med salt og peber.
--