1500 g svinekam uden svær
salt
peber
1 mellemstort løg
1 ½ dl vand
1 appelsin (saft)
1 tsk majsstivelse
2 spsk brun farin
1 spsk taffelsennep
Fyld:
50 g frisk spinat
50 g tørrede abrikoser
1 mellemstort syrligt æble
50 g reven mild ost
1 appelsin (revet skal)
Skyl spinatbladene, blanchér dem 2 minutter i kogende vand og hak dem groft med en kniv. Skær abrikoserne i små terninger. Riv æblet groft. Bland alle delene med ost og appelsinskal.
Skær løget i tynde skiver. Skær med en skarp kniv en lomme på 5 cm midt i svinekammen hele vejen igennem. Åbningen skal ikke være større, end at fyldet lige netop kan presses i. Læg stegen i et ovnfast fad, drys med salt og peber.
Læg løgringene i bunden af fadet og hæld vand ved. Stil kødet i en kold ovn. Tænd ovnen på 180ºC. Efter 45 minutter fordeles sennepen på stegens overflade og der drysses med farin. Sæt stegen tilbage i ovnen og steg den endnu 30 minutter.
Lad kødet stege i alt 11/4 time. Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen i kødet være 70ºC. Så er stegen færdig. Tag kødet ud af ovnen og lad det hvile ca. 20 minutter.
Si skyen over i en lille gryde, skum den og tilsæt appelsinsaften. Gem 1 spsk til jævning. Giv saucen et opkog, jævn den med majsstivelse udrørt i appelsinsaft og smag til.