Glaseret Hamburgerryg er en klassisk ret, der vil være et
hit at servere til gode selskaber. Få opskriften til en nem, saftig og lækker
ovnglaseret hamburgerryg.
4 personer. ca. 1½ time
# Ingredienser:
Det skal du bruge
4 personer
¾ kg hamburgerryg uden ben
Glasering
½ spsk dijonsennep
½ spsk rasp
1 spsk rørsukker eller farin
Grønlangkål
600 g friske grønkålsblade eller 450 g frosset
3 spsk hvedemel
3 dl mælk
25 g smør
salt, peber og sukker
Brunede kartofler
1 kg små kartofler
2 spsk smør (25 g)
5 spsk sukker
*
Sådan gør du
Kom hamburgerryggen i en gryde med kogende vand, så det lige
dækker.
Bring vandet i kog igen og skum.
Kog ved lav varme under låg i 30-45 minutter til
centrumtemperaturen er 60 °C.
Tag gryden fra varmen og lad hamburgerryggen stå 20 minutter
i kogevandet.
Tag kødet op og fjern evt. hinde eller net. Gem suppen til at koge grønkålen i.
Læg hamburgerryggen i et ovnfast fad og dup den tør med køkkenrulle.
Smør sennep på evt. med en paletkniv og drys rasp og
rørsukker på.
Sæt hamburgerryggen midt i en 225 °C varm ovn i ca. 10
minutter, til den er gylden og sprød.
Fjern de groveste ribber på grønkålsbladene.
Kog dem 10 minutter i suppen fra hamburgerryggen eller i
vand.
Tag kålen op i en si og tryk vandet af.
Hak kålen fint med en kniv eller gennem en kødhakker.
Pisk mel og mælk sammen i en gryde og bring det i kog under
piskning.
Pisk smørret i.
Skru ned for varmen og kom kålen i.
Varm den igennem og smag til med salt, peber og sukker.
Er kålen frossen, lægges den frossen i saucen. Læg låg på, og lad kålen tø/koge
langsomt op. Rør af og til. Kog stuvningen ca. 5 minutter og smag til med salt,
peber og sukker.
Kog kartoflerne og pil dem.
Hæld varmt vand over de kolde kartofler og lad dem stå i
5-10 minutter.
Hæld vandet fra.
Smelt sukkeret på en pande til det er lysebrunt.
Tilsæt smør og derefter kartoflerne.
Skru evt. ned for varmen så karamellen ikke bliver for mørk.
Bliver der skruet for meget ned, bliver karamellen stiv og
vil ikke sætte sig på kartoflerne.
Vend forsigtigt kartoflerne hele tiden til de bliver pænt
lysebrune over det hele.