2 vildænder
1 lille gulerod
1 lille løg
1 laurbærblad
10 sorte peberkorn
1 kvist timian
½ l vand
½ l piskefløde
2 spsk ribsgelé
Ænderne renses for rester af fjer og indvolde og duppes tørre med en køkkenrulle eller lign. Skær gulerødderne i 1 cm. tykke skiver og løgene i ¼. Varm olien i bunden af en tykbundet gryde og brun ænderne godt heri. Tag dem op efter 5-8 min. og kom urterne i. Når de har taget farve, hældes vand og krydderier i, skru ned på lavt blus, kom ænderne tilbage i gryden, læg låg på og lad det hele simre i:
A) 20 min., hvis du kan lide rosa andebryst.
B) 40 min. hvis de skal være gennemstegte.
Nøjes du med de 20 min. må du skære lårene fra, og lade dem koge med 20 min. til. Hold bryststykkerne varme mens du laver saucen.
Tips: Stegte kartofler og waldorf salat - hvis det skal være rigtigt.
Men hvide asparges-kartofler og en god tomatsalat med masser af
rå løg er heller ikke dårligt.