1 ½-2 kg kalvebov med ben
30 g smør til stegningen
2 dl vand
1 løg
lidt fintskåret citronskal
1-2 tsk majsstivelse til jævning
1 ½ dl fløde
600 g små kartofler
600 g gulerødder
400 g skalotteløg
olivenolie
timian
Gnid stegen godt med salt og peber og brun den godt på alle sider i en gryde i smørret.
Tilsæt vand, et delt løg og citronskal.
Lad kødet simre ca 1 ½-2 timer under låg, afhængig af bovens tykkelse.
Tag stegen op og hold den varm i alufolie.
Pisk skyen igennem og jævn den lidt.
Tilsæt fløde og smag til med salt og peber.
Ovngrønsager:
Skræl grønsagerne.
Skær kartoflerne i kvarte.
Del gulerødderne en gang på langs og 2-3 gange på tværs.
Giv kartofler og gulerødder et par minutters opkog i letsaltet vand.
Hæld grønsagerne til afdrypning i en sigte og kom dem i en bradepande
sammen med løgene.
Dryp rigelig olivenolie over og krydr med timian, salt og peber.
Sæt grønsagerne i ovnen ca. ½ time ved 200°C, til de er møre.
Tips: Bradepanden skal helst rystes nogle gange under stegningen.
Grønsagerne kan forkoges og lægges i bradepanden i forvejen.