Der er
Middelhavs-stemning over denne dejlige ret, som smager skønt og passer sig selv
i ovnen.
Arbejdstid: 40 min.
Koge/bagetid: 25 min. Ikke fryse-egnet (4 personer)
#
4 røde peberfrugter
125 g frisk
mozzarellaost
2 fed hvidløg
(finthakket)
6 stilke timian
250 g cherrytomater
1 citron, fintrevet
skal og saft af
salt og peber
100 g bacon i skiver
Salat:
1 salathoved
½ agurk (i skiver)
1 lille løg (i meget
tynde skiver)
2 spsk olie
2 spsk frisk
citronsaft
Tilbehør:
kogte korn, fx
perlebyg, perlespelt, hvedekerner, speltkerner el.lign.
(beregn ¾-1 dl rå
korn pr. person.)
*
Tænd ovnen på 200 °C.
Halver
peberfrugterne og skær frøstand og stilk ud.
Læg peberfrugterne i
et ovnfast fad.
Skær mozzarellaen i
små terninger.
Pluk bladene af
timiankvistene.
Bland
cherrytomaterne med mozzarella, hvidløg, timian, citronskal og -saft samt salt
og peber.
Fyld blandingen i de
halve peberfrugter.
Halver baconskiverne
og læg dem over peberfrugterne.
Læg gerne baconen så
tæt, at man ikke kan se fyldet.
Sæt peberfrugterne i
ovnen ca. 25 min., til baconen er stegt helt sprød, og peberfrugterne er møre.
Kog kornene som
angivet på pakken.
Skyl og tør salaten
og pluk den i store stykker.
Bland agurkeskiver
og løg med salaten.
Pisk olie og
citronsaft sammen med salt og peber.
Bland dressingen
grundigt med salaten.
Server
peberfrugterne med kogte korn og salat.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin