Man kan bruge courgetter på mange forskellige måder. Her er de udhulet og fyldt med oksekød og grønsager. De fyldte courgetter kan sammen med salat og flûtes udgøre et aftensmåltid, men man kan også skære dem i mindre stykker og servere dem på en buffet.
2 store courgetter (ca. 600 g)
400 g hakket oksekød, ca. 10 % fedt
1 spsk olie
1 løg i små tern (ca. 100 g)
1 porre i små tern (ca. 125 g)
1 stor, finthakket gulerod (ca. 100 g)
1 peberfrugt i små tern (ca. 125 g)
1 fed finthakket hvidløg
½ finthakket, frisk chili
1 ds. hakkede, flåede tomater (400 g)
3 dl vand
2 tsk salt
1 tsk peber
Evt. ¼ tsk chilisauce, fx tabasco
Tilbehør: Flûtes og grøn salat
Vask og flæk courgetterne på langs og udhul dem.
Læg de udhulede courgetter i en smurt bradepande.
Hak courgettekødet og gem det til fyldet.
Tænd ovnen på 180°C.
Svits oksekødet i olien i en stor gryde ved høj varme til det har skiftet farve, ca. 5 min.
Kom det hakkede courgettekød, løg, porrer, gulerod, peberfrugt, hvidløg, chili, flåede tomater og vand i gryden med kødet.
Bring det i kog og lad retten simre ved svag varme i 2 timer.
Smag til med salt, peber og evt. chilisauce.
Fordel fyldet i courgetterne og bag dem i ovnen til courgetterne er møre, 20-25 min.
Server med flûte og grøn salat.
Tips: Ved at lade fyldet simre i lang tid bliver smagen kraftig, men du kan også nøjes med at lade fyldet simre i ½ time.
Grønsager pr. person: 375 g