1 mellemstort savoykål
salt og friskkværnet peber
4 g svinesmåkød
1 løg
1½ spsk rasp
1 æg
1-1,5 dl fløde
smør eller margarine
2 spsk hvedemel
Tilbehør: kogte kartofler eller rugbrød
*
Skyl kålhovedet og kog det i 15 minutter i letsaltet vand.
Tag kålen op, lad den dryppe af og anbring den på 2 viskestykker, der er lagt korsvis.
Blad den op - blad for blad - til det ligner en blomst - og til der kun er så meget kål som en knyttet hånd tilbage - fjern dette.
Rør en ret fast fars af hakket svinekød, revet løg, rasp, æg og fløde og tilsæt salt og peber. Læg lidt fars på kålstokken og svøb de inderste blade op om den.
Smør fars over og »klæb« de næste blade over den.
Fortsæt således til kålhovedet igen ser helt ud.
Lap her og der om nødvendigt.
Bind viskestykkerne om kålen og læg den tilbage i gryden.
Lad det koge sagte i ca 1 time.
Tilbered en tynd sauce af 1 spsk smør eller margarine, 2 spsk hvedemel og ca. 2,5 dl af suppen og smag til med salt og peber.
Tag kålen op, lad den dryppe af i sigte, fjern viskestykkerne og vend kålen over på et varmt fad.
Skær den ved bordet i »lagkagestykker« og server saucen og kogte kartofler eller rugbrød til.