Tortelli alla mugellana al sugo
300 g hvedemel
3 æg
3 spsk mælk
salt
Fyld:
300 g kogte kartofler
6 spsk pastasauce (se opskrift)
2 fed hvidløg
4 spsk hakket persille
Melet lægges i en stor bunke på bordet.
En stor fordybning laves, og æg og hvedemel kommes heri, en knivspids salt tilsættes.
Dejen piskes/æltes med en gaffel eller finger, mens melet gradvis trækkes ind til en lind dej, der æltes igennem på bordet.
Dejen hviler i ca. ½ time.
Kartofler moses og røres sammen med pasta sauce, persille og hvidløg. Smages til med salt og peber. Dejen rulles ud-evt. på en pastamaskine. Stikkes ud med et glas.
På hver lægges en skefuld fyld.
Dejen foldes omkring fyldet, og trykkes sammen med fingrene, langs kanten.
Pastaen koges ca. 5 min. i rigeligt kogende vand, trækker derefter i ca. 5 min. i vandet, vendes i pastasauce, serveres straks.