Ca. 600-800 g oksemørbrad
4-5 marksvampe
6 tørrede abrikoser i god kvalitet
3 gode stængler rosmarin
1 fed hvidløg
olie til stegning
Svampesauce:
2 finthakkede skalotteløg
4-5 fintskårede marksvampe
olie til stegning
4 spsk mørk balsamicoeddike
1 dl mørk fond
Tranebærsauce:
300 g tranebær
2 ½ dl vand
4 spsk sukker
1 knivspids stødt kanel
Søde kartofler:
3 store søde kartofler
1 bdt timian
1 ps. pinjekerner
evt. en god olie og salt og peber
Fedt og sener skæres af oksemørbraden.
Mørbraden skæres op i hele den ene side, så man har et stort stykke.
Marksvampe renses og hakkes, abrikoserne skæres småt ud og blandes
med svampene samt hakket rosmarin, hvidløg presses i og det hele
fordeles ud i mørbraden, som så rulles sammen og holdes på plads ved at
stikke rosmarin stængerne ind i kødet, som hvis man syede den sammen.
Mørbraden vendes i varm olie på en pande og steges færdig i ovnen ved
200ºC i 20 minutter.
Svampesaucen:
På panden, som kødet er stegt på, svitses to finthakkede skalotteløg samt
4-5 fint skårede marksvampe.
Det sauteres i lidt olie i et par minutter.
Det koges af med fire spiseskeer mørk balsamicoeddike, og der
tilsættes 1 dl mørk fond.
Det koges ned til det halve og smages til med salt og peber.
Klar til servering.
Tranebærsaucen:
Tranebærrene koges med vand, sukker og stødt kanel.
Bærrene koges ved lav varme i cirka 15. minutter og piskes ud med et piskeris.
Ekstra sukker kan tilsættes efter smag.