Logo

Fyldt kanin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1,5 kg kanin, grydeklar
peber
salt

Fyld:
125 g ris
2 løg
2 ½ dl bouillon
150 g kalvelever
20 g smør/margarine
250 g kantareller (fra dåse)
salt
75 g stribet flæsk
1 bdt persille

Desuden:
3 gulerødder
2 ½ dl bouillon
2 porre
1 ¼ dl rødvin
1 løg
hvid peber
3 spsk svinefedt

Pynt:
selleritop
tyttebærkompot
2 æbler

Kog risene ca. 10 min. i bouillonen.
Lad kantarellerne dryppe af - tag nogle stykker fra til pynt - skær resten i tynde skiver. Pil og hak løgene. Skær flæsket i terninger, der svitses på en pande. Kom smør ved og svits løgene heri. Tilsæt de skivede kantareller og lad dem stege ca. 5 min. sammen med kalveleveren, der er skåret i strimler. Drys med salt.
Rør risene i og tilsæt derefter den hakkede persille.
Gnid kaninen ind- og udvendigt med salt. Fordel fyldet i bugen og luk den til med nogle kødspid.
Skræl guleroden, rens porren og skær begge dele i skiver. Pil løget og skær det over. Brun grønsagerne i svinefedtet i en stegegryde. Læg kaninen i og brun den på begge sider. Hæld bouillon ved og tilsæt rødvinen lidt efter lidt. Drys med peber. Læg låg på og stil gryden i ovnen ved 220ºC i ca. en time.
Tag gryden ud og anret kaninen på et fad. Passer stegeskyen gennem en sigte og server den til. Fadet pyntes med selleritop og de hele kantareller, der er varmet i lidt smør på en pande. Æblerne skæres i skiver og der lægges en skefuld tyttebærkompot (helst rårørte) oven på hver skive.
Til den fyldte kanin serveres små kogte kartofler vendt i smør og fine grønne ærter.

Tips: Kaninen kan evt. trække i en blanding af kærnemælk og rødvin, men det er nu ikke strengt nødvendigt.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.396 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her