1,5 kg kanin, grydeklar
peber
salt
Fyld:
125 g ris
2 løg
2 ½ dl bouillon
150 g kalvelever
20 g smør/margarine
250 g kantareller (fra dåse)
salt
75 g stribet flæsk
1 bdt persille
Desuden:
3 gulerødder
2 ½ dl bouillon
2 porre
1 ¼ dl rødvin
1 løg
hvid peber
3 spsk svinefedt
Pynt:
selleritop
tyttebærkompot
2 æbler
Kog risene ca. 10 min. i bouillonen.
Lad kantarellerne dryppe af - tag nogle stykker fra til pynt - skær resten i tynde skiver. Pil og hak løgene. Skær flæsket i terninger, der svitses på en pande. Kom smør ved og svits løgene heri. Tilsæt de skivede kantareller og lad dem stege ca. 5 min. sammen med kalveleveren, der er skåret i strimler. Drys med salt.
Rør risene i og tilsæt derefter den hakkede persille.
Gnid kaninen ind- og udvendigt med salt. Fordel fyldet i bugen og luk den til med nogle kødspid.
Skræl guleroden, rens porren og skær begge dele i skiver. Pil løget og skær det over. Brun grønsagerne i svinefedtet i en stegegryde. Læg kaninen i og brun den på begge sider. Hæld bouillon ved og tilsæt rødvinen lidt efter lidt. Drys med peber. Læg låg på og stil gryden i ovnen ved 220ºC i ca. en time.
Tag gryden ud og anret kaninen på et fad. Passer stegeskyen gennem en sigte og server den til. Fadet pyntes med selleritop og de hele kantareller, der er varmet i lidt smør på en pande. Æblerne skæres i skiver og der lægges en skefuld tyttebærkompot (helst rårørte) oven på hver skive.
Til den fyldte kanin serveres små kogte kartofler vendt i smør og fine grønne ærter.
Tips: Kaninen kan evt. trække i en blanding af kærnemælk og rødvin, men det er nu ikke strengt nødvendigt.