og sherrymarinerede pærer.
1200 g fasan
100 g parmaskinke
75 g stribet flæsk
6 salvieblade
1 tsk salt
½ tsk sort peber
½ tsk revet citronskal
4 spsk olivenolie
4 tynde skiver spæk
1 ½ dl tør hvidvin
Pærer:
6 dl vand
200 g sukker
1 hel kanel
2 dl sherry
6 faste modne pærer
blåskimmelost eller brie
Fasanen skylles og tørres. Parmaskinke og flæsk skæres i små terninger. Salvieblade hakkes fint og blandes med skinke, flæsk, salt og citronskal. Fasanen gnides indvendigt med salt, fyldes kommes i og fasanen syes til.
Ovnen stilles på 220 C. Olien varmes op på bradepanden, fasanen brunes på alle sider og lægges på ryggen. Spækskiver lægges over brystet. Fasanen steges på nederste rille i ovnen i 40 min, og dryppes jævnligt med vin og stegesky. 10 minutter før stegetiden er omme, fjernes spækskiver ne.
Serveres med flødestuvede kartofler og kantarelsauce, tyttebær og sherrymarinerede pærer.
Sherrymarinerede pærer:
Vand, sukker og kanel gives et opkog. Fjern kanelen og tilsæt sherry. Lad de halve, uskrællede pærer koge heri ved jævn varme i 2 min. Tag gryden fra varmen og lad pærerne køle af i lagen. Pres pærerne ned i lagen med en tallerken. Lad dem stå i køleskab til næste dag.
Fordybningerne fra kernehuset fyldes med blåskimmelost/brie.