10 g smør eller andet fedtstof
500 g kalkunbryst eller kyllingebryst i tern
2 porrer i ½ cm ringe (ca. 200 g)
4 gulerødder i 1 cm skiver (ca. 200 g)
1 dl vand
1 spsk hvedemel
¼ liter Karolines Køkken madlavningsfløde 18%
2 tsk herbes de provence (fransk krydderiblanding)
1½ tsk groft salt
friskkværnet peber
200 g frosne slikærter
Tilbehør:
1 kg kartofler
Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kalkunkødet i ca. 1 min.
Tilsæt porrer og gulerødder og svits i yderligere ca. 1 min.
Tag kød og grønsager op.
Rør 1 spsk af vandet sammen med melet i en skål.
Tilsæt resten af vandet og fløden.
Kom jævningen i panden sammen med herbes de provence, salt og peber. Kog blandingen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min.
Tilsæt kalkunkød, porrer, gulerødder og ærter.
Bring atter retten til at koge ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 min.
Smag frikasséen til og server den sammen med kartofler.
Tips: I stedet for kartofler kan man servere 240 g groft brød til frikasséen.
Fryseegnet: Ja, uden slikærter