I Danmark kan vi godt lide kylling, og netop kylling ryger
ofte på aftensmadsbordet. Hvis du mangler nye måder at tilberede din kylling
på, kan du prøve denne klassiske ret fra de amerikanske sydstater.
Vær opmærksom på, at kyllingen skal marinere i
kærnemælksblandingen i minimum 5 timer.
Tilberedningstid: 30 min. Denne opskrift er nem at lave.
#
Ingredienser
2 dl hvedemel
7 dl fritureolie
½ l kærnemælk
½ tsk sennepspulver
1 tsk løgpulver
1 tsk hvidløgspulver
1 spsk cayenne
1½ spsk peber
1 spsk salt
400 g kyllingefilet eller inderfilet
*
Fremgangsmåde:
Bland alle krydderierne. Del dem op i to skåle.
Tilsæt melet i den ene skål.
Vend kyllingestykkerne i krydderiskålen uden mel, og lad dem
ligge deri.
Hæld kærnemælk i skålen med kyllingerne, til de er dækket af
kærnemælk.
Lad kyllingen marinere i minimum 5 timer.
Efter marineringen:
Dryp kyllingestykkerne af, og vend dem i krydderiskålen med
mel.
Fritér kyllingestykkerne i olie ved 170 °C i 3-10 minutter,
alt efter hvor store kyllingestykkerne er. De er færdige, når de er gyldne og
sprøde.