250 g itubrækket makaroni - se (1)
salt
2,5 dl fløde
1 spsk smør eller margarine
10 spsk hvedemel
200 g reven Emmentaler
4 skiver mager skinke (ikke pålægsskinke)
1 spsk krydret sennep
2 spsk rasp
Tilbehør: blandet salat, hvidt brød
*
Kog makaronien 8-18 min. i letsaltet vand og lad den dryppe godt af. (1)
Bred den ud i smurt, ildfast fad.
Giv fløden et opkog og jævn med fedtstof og hvedemel, der gnides godt sammen med en gaffel og piskes i.
Tag gryden af varmen og rør halvdelen af osten i.
Hæld det i fadet.
Stryg skinkeskiverne let med sennep på den ene side og læg dem taglagt på makaronien.
Drys resten af osten samt rasp over.
Stil fadet i en 225°C varm ovn i 15-20 minutter.
Server retten med blandet salat og hvidt brød.
(1) Bræk makaronien i små stykker. Lad den koge 8-18 minutter - se altid tidsangivelsen på pakken! Hæld makaronien i et dørslag, smelt lidt smør i gryden, kom makaronien tilbage i den og ryst godt.
Tips: I stedet for makaroni kan pasta bruges.