Her er en af Frk.
Jensens klassikere, fra dengang hun var madskribent. Og opskriften holder
endnu.
Arbejdstid: 25 min.
Koge/stegetid: 20 min. Ikke fryseegnet. 4 personer.
#
1 gulerod
1 porre
50 g smør
50 g hvedemel
1½ liter bouillon
Endvidere:
125 g friske hvide
asparges (eller fra dåse/glas)
1 stort bdt kørvel
salt og peber
Tilbehør: brød
*
Rens og skræl
urterne og skær dem i små stykker.
Steg dem blanke i en
gryde med smør et par min. og vend melet i.
Spæd med bouillon og
lad suppen koge igennem under omrøring.
Fjern skum på suppen
og lad den simre, til urterne er næsten møre ca. 10 min.
Skræl de hvide
asparges og knæk de træede ender af.
Skær asparges i
mindre stykker og kog dem møre i suppen ca. 5 min.
Tilsæt masser af
finthakket kørvel.
Smag til med salt og
peber og server suppen i varme tallerkener med brød til.
Du kan også servere
suppen med halve Smilende æg.
Se flere brød her: brød
Se de andre gode opskrifter på skønne supper her
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin