Enklere end dette kan det ikke blive. Mandler, rasp og
citron lokker de bedste smagsnuancer frem hos fisken. Populært.
• Forel indeholder omega-3-fedtsyrer• Kompletter gerne med
kartofler og grønne bønner.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 20 min. 4 Portioner
# Råvarer til Forel med mandeldække
4 regnbueforeller a 200-300 g, rensede
½ dl rasp
½ dl finthakkede mandler
1 spsk tørret citrontimian eller tørret almindelig timian
1 spsk tørret salvie
¼ tsk groft kværnet sort peber
½ dl friskpresset citronsaft
TIL GARNERING:
citronbåde
* Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 175 °C. Læg et stykke bagepapir i en
bradepande.
2 Bland rasp, mandler, timian, salvie og peber i en dyb
tallerken. Bland godt.
3 Klip finner og hoveder af og skyl fisken i rindende koldt
vand.
Drys paneringen over og tryk til, så paneringen sætter sig
godt fast.
Læg forellerne i bradepanden og dryp dem med citronsaft.
4 Steg i ovnen, til fisken slipper benene, 15-20 min.
Anret på et fad og garner med citronbåde.
Tips & råd
Forellen er medlem af laksefamilien. Regnbueforellen har
olivenfarvet, prikket skind og fint, delikat kød.
Fileter: skær med en kniv ind til rygbenet bag hovedet. Vend
kniven og skær langs rygbenet mod halen. Vend fisken, gentag og tag benet ud.
MIKROOVNSTIPS
Læg den panerede fisk på et egnet fad. Dryp med citronsaft.
Steg fisken på højeste effekt i 10-15 min.
Lad fisken stå i mikroovnen i 2-3 min, når den er færdig.
PR. PORTION: Energi: Kcal 343 = kJ 1440
Kulhydrat 5 g Protein 38 g Fedt 19 g (50%) Fibre 1 g