800 g skært lammekød (af kølle eller bov)
Marinade:
1 ½ dl (oliven)olie
1 citron
2 skalotteløg
1 kvist mynte
1 kvist rosmarin
salt og peber
Fritering:
¾ l. olie
Myntesauce:
3 dl yoghurt
2 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
¾ dl fintklippet mynte
salt og peber
Marinaden:
Pil løgene og hak dem groft.
Pres saften af citronen og rør den sammen med olien.
Tilsæt de hakkede løg, bladene fra mynte og rosmarin, salt og peber.
Skær kødet i mundrette stykker, fx terninger på 3 cm.
Læg dem i en skål og hæld marinaden over, lad dem stå koldt, mindst 2-3 timer.
Vend kødet af og til.
Myntesaucen:
Lad yoghurten dryppe af i et kaffefilter en halv times tid.
Rør den op med olie, presset hvidløg og mynte.
Smag saucen til med salt og peber.
Anretning:
Tag kødstykkerne op af marinaden og dup dem tørre.
Læg dem i 4 portionsskåle.
Hæld olien i fonduegryden og varm den op til 180 º.
En franskbrødsterning på 1 cm skal blive gylden på 1 min.
Lad hver især sætte deres kødstykker på fonduegaflen og fritere dem i den varme olie.
Byd myntesaucen til.
Tips:Den kolde myntesauce kan erstattes af dildsmør